Dziś polecam kulki orzechowe
Składniki:
dwie garstki suszonej żurawiny
4-5 daktyli
sok z połówki pomarańczy
3 garści orzechów włoskich
kakao
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
Pokrojone daktyle wrzucamy do miseczki, dodajemy żurawinę i zalewamy sokiem pomarańczowym. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Rano blendujemy razem z dwoma garściami orzechów i około dwiema łyżeczkami kakao. Resztę orzechów siekamy drobno i dodajemy do masy. Formujemy kulki, które następnie obtaczamy w kakao lub we wiórkach. Możemy je także dodać do masy. Przepis można dowolnie modyfikować. Zamiast kakao można dodać cynamon. Gatunki orzechów dowolnie mieszkać lub zamienić na zmielone płatki owsiane.
Ale co najważniejsze to zero chemii, cukru i słodzików.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz